Nieuws – Huisartspraktijk Alberink-De Jonge-Peeraer – Brunssum | 045-5252313 | mcob@ezorg.nl
Header afbeelding
Dorpstraat 121-A 6441 CD Brunssum | 045-5252313 | mcob@ezorg.nl Tel:045-5252313 Spoed 045-5252313 toets 1

Nieuws

We worden momenteel plat gebeld door hoestende en proestende mensen.

☎️ Mensen vragen om medicijnen of willen controle van hun longen. Dit is meestal echt niet nodig.

🦠 Hoesten komt bijna altijd door een virus. Hier helpen geen medicijnen tegen! Ouderwets honing, een dropje of zuurtje om de keel te smeren en uitzieken maar.

💊 Mensen vragen vaak om Codeine. Dit werd vroeger gegeven als hoestdempend middel. Echter is uit onderzoek gebleken dat het niet beter helpt dan een dropje of zuurtje, maar wél vervelende bijwerkingen kan geven (moe, suf, duizelig, moeilijke stoelgang). Daarom geven wij dit liever niet!

🤒 Pijn of koorts? Dan helpt Paracetamol echt het allerbeste! Je mag vier keer per dag twee Paracetamol van 500mg tegelijk nemen.

💊 Mensen vragen vaak om “een kuurtje”. Hiermee wordt antibiotica bedoeld. Antibiotica maken bacteriën kapot. We geven dus alleen “een kuurtje” als we denken aan een bacteriële infectie. Een bacteriële infectie maakt mensen vaak zieker dan een virale infectie. Ook meten we in het bloed dan vaak hoge ontstekingswaarden.

🤧 Heel vaak heeft u dus geen dokter nodig en is het echt, hoe lastig ook, een kwestie van uitzieken. Wij kunnen er niet voor zorgen dat klachten sneller over gaan.

Wanneer is het wél verstandig om te bellen?
🚨 je bent kortademig terwijl je rustig zit/ligt
🚨 je piept of bromt bij het ademen
🚨 je hebt koorts en raakt hierbij suf of in de war
🚨 je hoest bloed op
🚨 je bent bekend met een verminderde afweer

Onze assistentes vragen alle klachten goed uit. Daarna geven ze u advies of er wordt met een dokter overlegd, of u krijgt een afspraak of huisbezoek.
Beterschap allen! 🍏

Zie ook:
📱 www.thuisarts.nl en zoek op hoesten of griep
📱 www.moetiknaardedokter.nl

——————————————————————————————————————————————

No-Show/Niet verschenen op afspraak regeling

Om de toenemende vraag naar zorg in onze huisartsenpraktijk te kunnen opvangen, hebben we een ‘no-show’ (niet verschenen) regeling ingesteld volgens het advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat er spreekuurtijd verloren gaat doordat patiënten zonder afmelding wegblijven. Daardoor kunnen andere patiënten minder snel geholpen worden.

We snappen dat er soms omstandigheden zijn waardoor u uw afspraak niet kunt nakomen. Als u verhinderd bent, vragen we u vriendelijk om dit direct aan de assistente te laten weten. Voor afspraken bij de huisarts of de praktijkondersteuner geldt dat u minimaal 24 uur van tevoren moet afzeggen. Voor afspraken in de behandelkamer geldt dat u minimaal 4 uur van tevoren moet afzeggen. Zo kan iemand anders uw plek innemen in het spreekuur.

Wat houdt de No-Show regeling in?

Deze regeling houdt in dat als u zonder afmelding niet op uw afspraak komt, u eenmalig een schriftelijke of telefonische waarschuwing krijgt.

Als u een tweede keer een afspraak mist, krijgt u een rekening thuis gestuurd, die niet door uw zorgverzekering wordt vergoed.

Het No-Showtarief is:

€20,- voor een enkel consult en €40,- voor een dubbel consult*.

Dit geldt voor afspraken bij al onze medewerkers. Voor afspraken bij de praktijkondersteuners (POH- somatiek en POH-GGZ) rekenen we standaard een dubbel consult.

Als u een verstuurde rekening niet heeft betaald vόόr de volgende afspraak, moet u bij een volgend bezoek aan de praktijk het bedrag contant aan de balie betalen.

———————————————————————————————————————————-

Wist u dat MCOB een digitale nieuwsbrief naar de patiënten stuurt?

Wilt op de hoogte blijven van belangrijke zaken in uw huisartsenpraktijk, geef uw emailadres door via MCOB@ezorg.nl of geef het emailadres door aan de balie.

———————————————————————————————————————————–

Wijziging gegevens:

Zijn er aanpassingen in uw naam, heeft u een nieuw telefoonnummer, emailadres of bent u verhuisd?

Geef het door aan de balie of stuur een mail met de wijziging onder vermelding van wijziging gegevens naar mcob@ezorg.nl

U kunt ook de wijzigingen doorgeven door het invullen van het formulier Wijziging doorgeven

—————————————————————————–

In oktober is weer het jaarlijkse moment om te gaan Stoppen Met Roken.
Wil jij zelf meedoen of daag je iemand uit om te stoppen? Zeker doen!
Door gebruik te maken van een app; met andere mensen contact te hebben die ook stoppen, of door alleen al handige tips, lukt het jou dit jaar ook.
Kijk op onderstaande website om de uitdaging aan te gaan. 
Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. Grijp die kans!
stoptober.nl
Kies voor een gezondere toekomst voor jezelf en je omgeving!
————————————————————

Wist u dat?

Per 1-6-2022 kunt  u via de  Mijn huisarts online app naast een afspraak voor uw huisarts of praktijkondersteuner ook een afspraak voor de assistente in plannen .

Denk hierbij aan:

  • Bloeddrukcontrole
  • Injectie
  • Glucose vingerprik
  • Hechtingen verwijderen
  • Oren uitspuiten: 
  • Wratten behandelen

Meer informatie hierover vind u op de pagina “ons zorgaanbod”

 

Nieuws van uw huisarts:

Wellicht hebt u al gemerkt dat er  de laatste tijd veel veranderd is in onze praktijk.  Dit willen wij graag toelichten.

Door de toenemende drukte zijn we genoodzaakt onze werkzaamheden beter te organiseren om de zorg voor u zo goed mogelijk uit te voeren

Dit heeft geleid tot een aantal veranderingen die voor u van belang zijn om te weten:

Uw eigen huisarts:

U bent ingeschreven bij 1 huisarts, dr Alberink, dr Peeraer of dr de Jonge.

Het is goed om te weten dat deze huisarts echter niet meer alleen werkt, maar samenwerkt met een vaste collega huisarts. U kunt dit duo zien als “uw eigen huisartsduo” .  In de meeste gevallen is er dus iemand aanwezig is die op de hoogte is van uw situatie.

Voor de volledigheid de samenwerkende huisartsen op een rijtje:

Dr. Alberink en dr. de Bont

Dr. Peeraer

Dr. de Jonge en dr. Doornbos

De bereikbaarheid van de praktijk:

Er zijn verschillende manieren om de praktijk te bereiken:

*U kunt  de doktersassistente bellen: Als u belt zullen onze doktersassistentes  vragen naar uw klachten. Zo kunnen zij beter inschatten welke hulp voor u het beste is.  Zij zijn hier namelijk speciaal voor opgeleid en gekwalificeerd. Zo kunnen zij u zelf een advies geven of een afspraak op het  spreekuur of een telefonische afspraak geven, afhankelijk van uw klacht of wens

*U kunt zelf uw afspraak online maken, indien u bent aangemeld voor uw patientenportaal

*U kunt via een e-consult een vraag stellen of foto sturen waar mogelijk, middels uw eigen patientenportaal. U krijgt dan binnen enkele dagen antwoord van uw huisarts of assistente

 

We hopen zo dat het voor u makkelijker wordt en dat wij de juiste zorg kunnen bieden.

 

Vriendelijke groet,

Uw huisarts

 

 

Gebruik je medicatie? De zon kan invloed hebben op bijwerkingen

Publicatiedatum: 03-05-2024

De zon is onze vriend en vijand. Met de juiste voorbereidingen zijn zonnestralen supergezond voor ons lijf. Maar niet voor niets blijven experts hameren op het belang van goed insmeren. Nóg belangrijker wordt insmeren wanneer je medicatie gebruikt. Welke invloed heeft de zon op de bijwerkingen van medicijnen?

Lees verder over 'Gebruik je medicatie? De zon kan invloed hebben op bijwerkingen' op gezondnu.nl

No-Show/Niet verschenen op afspraak regeling

Publicatiedatum: 05-06-2023

No-Show/Niet verschenen op afspraak regeling Om de toenemende vraag naar zorg in onze huisartsenpraktijk te kunnen opvangen, hebben we een ‘no-show’ (niet verschenen) regeling ingesteld volgens het advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat er spreekuurtijd verloren gaat doordat patiënten zonder afmelding wegblijven. ...

Lees verder over 'No-Show/Niet verschenen op afspraak regeling'

Mijn huisarts online

Publicatiedatum: 15-10-2021

Gebruikt u onze app al?
Met de app “Mijn Huisarts Online” kunt u:
– Uw medicatie herhalen
– Een bericht sturen naar uw zorgverlener
– Uw dossier inzien
– Zelf afspraken inplannen In verband met de telefonische drukte die wij al lange tijd ervaren, bevelen wij het gebruik van de app ...

Lees verder over 'Mijn huisarts online'