Vacature
Ben jij een gediplomeerde doktersassistente en op zoek naar een dynamische werkomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
Als doktersassistente ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten. Jouw werkzaamheden omvatten onder andere:
✅ Ontvangen en te woord staan van patiënten
✅ Telefonische triage en inplannen van afspraken
✅ Uitvoeren van medische handelingen zoals injecteren, oren uitspuiten en ECG’s maken
✅ Administratieve werkzaamheden en bijdragen aan een soepel verloop van de praktijk.
Interesse?
Ben jij of ken jij dé doktersassistente die wij zoeken? Neem dan contact op met Maurice Leurs, praktijkmanager, via 06-13167113 of m.leurs@hozl.nl. We kijken uit naar jouw reactie!
———————————————————————————————————————————–
We worden momenteel plat gebeld door hoestende en proestende mensen.
☎️ Mensen vragen om medicijnen of willen controle van hun longen. Dit is meestal echt niet nodig.
🦠 Hoesten komt bijna altijd door een virus. Hier helpen geen medicijnen tegen! Ouderwets honing, een dropje of zuurtje om de keel te smeren en uitzieken maar.
💊 Mensen vragen vaak om Codeine. Dit werd vroeger gegeven als hoestdempend middel. Echter is uit onderzoek gebleken dat het niet beter helpt dan een dropje of zuurtje, maar wél vervelende bijwerkingen kan geven (moe, suf, duizelig, moeilijke stoelgang). Daarom geven wij dit liever niet!
🤒 Pijn of koorts? Dan helpt Paracetamol echt het allerbeste! Je mag vier keer per dag twee Paracetamol van 500mg tegelijk nemen.
💊 Mensen vragen vaak om “een kuurtje”. Hiermee wordt antibiotica bedoeld. Antibiotica maken bacteriën kapot. We geven dus alleen “een kuurtje” als we denken aan een bacteriële infectie. Een bacteriële infectie maakt mensen vaak zieker dan een virale infectie. Ook meten we in het bloed dan vaak hoge ontstekingswaarden.
🤧 Heel vaak heeft u dus geen dokter nodig en is het echt, hoe lastig ook, een kwestie van uitzieken. Wij kunnen er niet voor zorgen dat klachten sneller over gaan.
Wanneer is het wél verstandig om te bellen?
🚨 je bent kortademig terwijl je rustig zit/ligt
🚨 je piept of bromt bij het ademen
🚨 je hebt koorts en raakt hierbij suf of in de war
🚨 je hoest bloed op
🚨 je bent bekend met een verminderde afweer
Onze assistentes vragen alle klachten goed uit. Daarna geven ze u advies of er wordt met een dokter overlegd, of u krijgt een afspraak of huisbezoek.
Beterschap allen! 🍏
Zie ook:
📱 www.thuisarts.nl en zoek op hoesten of griep
📱 www.moetiknaardedokter.nl
——————————————————————————————————————————————
No-Show/Niet verschenen op afspraak regeling
Om de toenemende vraag naar zorg in onze huisartsenpraktijk te kunnen opvangen, hebben we een ‘no-show’ (niet verschenen) regeling ingesteld volgens het advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat er spreekuurtijd verloren gaat doordat patiënten zonder afmelding wegblijven. Daardoor kunnen andere patiënten minder snel geholpen worden.
We snappen dat er soms omstandigheden zijn waardoor u uw afspraak niet kunt nakomen. Als u verhinderd bent, vragen we u vriendelijk om dit direct aan de assistente te laten weten. Voor afspraken bij de huisarts of de praktijkondersteuner geldt dat u minimaal 24 uur van tevoren moet afzeggen. Voor afspraken in de behandelkamer geldt dat u minimaal 4 uur van tevoren moet afzeggen. Zo kan iemand anders uw plek innemen in het spreekuur.
Wat houdt de No-Show regeling in?
Deze regeling houdt in dat als u zonder afmelding niet op uw afspraak komt, u eenmalig een schriftelijke of telefonische waarschuwing krijgt.
Als u een tweede keer een afspraak mist, krijgt u een rekening thuis gestuurd, die niet door uw zorgverzekering wordt vergoed.
Het No-Showtarief is:
€20,- voor een enkel consult en €40,- voor een dubbel consult*.
Dit geldt voor afspraken bij al onze medewerkers. Voor afspraken bij de praktijkondersteuners (POH- somatiek en POH-GGZ) rekenen we standaard een dubbel consult.
Als u een verstuurde rekening niet heeft betaald vόόr de volgende afspraak, moet u bij een volgend bezoek aan de praktijk het bedrag contant aan de balie betalen.
———————————————————————————————————————————-
Wist u dat MCOB een digitale nieuwsbrief naar de patiënten stuurt?
Wilt op de hoogte blijven van belangrijke zaken in uw huisartsenpraktijk, geef uw emailadres door via MCOB@ezorg.nl of geef het emailadres door aan de balie.
———————————————————————————————————————————–
Wijziging gegevens:
Zijn er aanpassingen in uw naam, heeft u een nieuw telefoonnummer, emailadres of bent u verhuisd?
Geef het door aan de balie of stuur een mail met de wijziging onder vermelding van wijziging gegevens naar mcob@ezorg.nl
U kunt ook de wijzigingen doorgeven door het invullen van het formulier Wijziging doorgeven
—————————————————————————–
————————————————————
Wist u dat?
U via de Mijn huisarts online app naast een afspraak voor uw huisarts of praktijkondersteuner ook een afspraak voor de assistente in plannen .
Denk hierbij aan:
- Bloeddrukcontrole
- Injectie
- Glucose vingerprik
- Hechtingen verwijderen
- Oren uitspuiten:
- Wratten behandelen
Meer informatie hierover vind u op de pagina “ons zorgaanbod”
Nieuws van uw huisarts:
Wellicht hebt u al gemerkt dat er de laatste tijd veel veranderd is in onze praktijk. Dit willen wij graag toelichten.
Door de toenemende drukte zijn we genoodzaakt onze werkzaamheden beter te organiseren om de zorg voor u zo goed mogelijk uit te voeren
Dit heeft geleid tot een aantal veranderingen die voor u van belang zijn om te weten:
Uw eigen huisarts:
U bent ingeschreven bij 1 huisarts, dr Alberink, dr Peeraer of dr de Jonge.
Het is goed om te weten dat deze huisarts echter niet meer alleen werkt, maar samenwerkt met een vaste collega huisarts. U kunt dit duo zien als “uw eigen huisartsduo” . In de meeste gevallen is er dus iemand aanwezig is die op de hoogte is van uw situatie.
Voor de volledigheid de samenwerkende huisartsen op een rijtje:
Dr. Alberink en dr. de Bont
Dr. Peeraer en dr. Jansen
Dr. de Jonge en dr. Doornbos
De bereikbaarheid van de praktijk:
Er zijn verschillende manieren om de praktijk te bereiken:
*U kunt de doktersassistente bellen: Als u belt zullen onze doktersassistentes vragen naar uw klachten. Zo kunnen zij beter inschatten welke hulp voor u het beste is. Zij zijn hier namelijk speciaal voor opgeleid en gekwalificeerd. Zo kunnen zij u zelf een advies geven of een afspraak op het spreekuur of een telefonische afspraak geven, afhankelijk van uw klacht of wens
*U kunt zelf uw afspraak online maken, indien u bent aangemeld voor uw patientenportaal
*U kunt via een e-consult een vraag stellen of foto sturen waar mogelijk, middels uw eigen patientenportaal. U krijgt dan binnen enkele dagen antwoord van uw huisarts of assistente
We hopen zo dat het voor u makkelijker wordt en dat wij de juiste zorg kunnen bieden.
Vriendelijke groet,
Uw huisarts
Iedereen heeft er weleens last van: een opgezette, opgezwollen buik. In de meeste gevallen is het vrij onschuldig en komt het door te snel of te veel eten of een gasophoping in het maag-darmkanaal. Maar het kan ook ernstiger zijn, vooral als het in combinatie is met pijn. Een aantal mogelijke ...
Lees verder over '8 mogelijke oorzaken van een opgeblazen gevoel in de buik' op gezondheidsnet.nlGoogle, Instagram, Facebook, YouTube en TikTok staan vol medische informatie, adviezen en tips. Je kunt geen ziekte of aandoening verzinnen of er is wel iets over te vinden. Soms heel handig. Maar let op: lang niet alle informatie die wordt gegeven is verstandig en accuraat.
Lees verder over 'Waarom niet of juist wel online zoeken naar medische informatie?' op gezondheidsnet.nlMensen met chronische pijn die regelmatig bewegen, krijgen er minder last van
Lees verder over 'Chronische pijn? Bewegen kan helpen' op gezondheidsnet.nlBen jij een gediplomeerde doktersassistente en op zoek naar een dynamische werkomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Als doktersassistente ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten. Jouw werkzaamheden omvatten onder andere:
✅ Ontvangen en te woord staan van patiënten
✅ Telefonische triage en inplannen van afspraken
✅ Uitvoeren ...
Lees verder over 'Vacature voor doktersassistente'Is koffie echt slechter dan thee? En is honing wel gezonder dan suiker? Diëtist Sanne Mouha ontrafelt tien aannames over onze voeding: wat is feit en wat is fabel?
Lees verder over '10 feiten en fabels over voeding' op gezondheidsnet.nlKunstmatige intelligentie is de laatste jaren flink in opmars en wordt in Nederland steeds meer toegepast, ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen. Hoe wordt AI nu al gebruikt in de zorg en wat zijn de toepassingen in de toekomst? Tipje van de sluier: er zijn al ‘zorgrobots’ aan het werk.
Lees verder over 'Staat er straks een robot naast mijn bed?' op gezondheidsnet.nlNo-Show/Niet verschenen op afspraak regeling
Om de toenemende vraag naar zorg in onze huisartsenpraktijk te kunnen opvangen, hebben we een ‘no-show’ (niet verschenen) regeling ingesteld volgens het advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat er spreekuurtijd verloren gaat doordat patiënten zonder afmelding wegblijven. ...
Lees verder over 'No-Show/Niet verschenen op afspraak regeling'Nationale Diabetes Challenge
Aanmelden via www.wandelenmetdiabetes.nl/onsgezondebrunssum
Wandel je mee met de nieuwe wandelgroep Ons Gezonde Brunssum?
Regelmatig wandelen is goed voor ieders gezondheid. Samen wandelen is verbindend, gezellig en maakt het makkelijker om meer te wandelen dan wanneer je alleen wandelt. De groepen met verschillende afstanden maken het voor veel mensen ...
Lees verder over 'Nationale Diabetes Challenge'Gebruikt u onze app al?
Met de app “Mijn Huisarts Online” kunt u:
– Uw medicatie herhalen
– Een bericht sturen naar uw zorgverlener
– Uw dossier inzien
– Zelf afspraken inplannen
In verband met de telefonische drukte die wij al lange tijd ervaren, bevelen wij het gebruik van de app ...
Lees verder over 'Mijn huisarts online'