Header afbeelding
Dorpstraat 121-A 6441 CD Brunssum | 045-5252313 | mcob@ezorg.nl Tel:045-5252313 Spoed 045-5252313 toets 1

Nieuws

Vacature

Ben jij een gediplomeerde doktersassistente en op zoek naar een dynamische werkomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als doktersassistente ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten. Jouw werkzaamheden omvatten onder andere:
✅ Ontvangen en te woord staan van patiënten
✅ Telefonische triage en inplannen van afspraken
✅ Uitvoeren van medische handelingen zoals injecteren, oren uitspuiten en ECG’s maken
✅ Administratieve werkzaamheden en bijdragen aan een soepel verloop van de praktijk.

 

Interesse?
Ben jij of ken jij dé doktersassistente die wij zoeken? Neem dan contact op met Maurice Leurs, praktijkmanager, via 06-13167113 of m.leurs@hozl.nl. We kijken uit naar jouw reactie!

———————————————————————————————————————————–

We worden momenteel plat gebeld door hoestende en proestende mensen.

☎️ Mensen vragen om medicijnen of willen controle van hun longen. Dit is meestal echt niet nodig.

🦠 Hoesten komt bijna altijd door een virus. Hier helpen geen medicijnen tegen! Ouderwets honing, een dropje of zuurtje om de keel te smeren en uitzieken maar.

💊 Mensen vragen vaak om Codeine. Dit werd vroeger gegeven als hoestdempend middel. Echter is uit onderzoek gebleken dat het niet beter helpt dan een dropje of zuurtje, maar wél vervelende bijwerkingen kan geven (moe, suf, duizelig, moeilijke stoelgang). Daarom geven wij dit liever niet!

🤒 Pijn of koorts? Dan helpt Paracetamol echt het allerbeste! Je mag vier keer per dag twee Paracetamol van 500mg tegelijk nemen.

💊 Mensen vragen vaak om “een kuurtje”. Hiermee wordt antibiotica bedoeld. Antibiotica maken bacteriën kapot. We geven dus alleen “een kuurtje” als we denken aan een bacteriële infectie. Een bacteriële infectie maakt mensen vaak zieker dan een virale infectie. Ook meten we in het bloed dan vaak hoge ontstekingswaarden.

🤧 Heel vaak heeft u dus geen dokter nodig en is het echt, hoe lastig ook, een kwestie van uitzieken. Wij kunnen er niet voor zorgen dat klachten sneller over gaan.

Wanneer is het wél verstandig om te bellen?
🚨 je bent kortademig terwijl je rustig zit/ligt
🚨 je piept of bromt bij het ademen
🚨 je hebt koorts en raakt hierbij suf of in de war
🚨 je hoest bloed op
🚨 je bent bekend met een verminderde afweer

Onze assistentes vragen alle klachten goed uit. Daarna geven ze u advies of er wordt met een dokter overlegd, of u krijgt een afspraak of huisbezoek.
Beterschap allen! 🍏

Zie ook:
📱 www.thuisarts.nl en zoek op hoesten of griep
📱 www.moetiknaardedokter.nl

——————————————————————————————————————————————

No-Show/Niet verschenen op afspraak regeling

Om de toenemende vraag naar zorg in onze huisartsenpraktijk te kunnen opvangen, hebben we een ‘no-show’ (niet verschenen) regeling ingesteld volgens het advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat er spreekuurtijd verloren gaat doordat patiënten zonder afmelding wegblijven. Daardoor kunnen andere patiënten minder snel geholpen worden.

We snappen dat er soms omstandigheden zijn waardoor u uw afspraak niet kunt nakomen. Als u verhinderd bent, vragen we u vriendelijk om dit direct aan de assistente te laten weten. Voor afspraken bij de huisarts of de praktijkondersteuner geldt dat u minimaal 24 uur van tevoren moet afzeggen. Voor afspraken in de behandelkamer geldt dat u minimaal 4 uur van tevoren moet afzeggen. Zo kan iemand anders uw plek innemen in het spreekuur.

Wat houdt de No-Show regeling in?

Deze regeling houdt in dat als u zonder afmelding niet op uw afspraak komt, u eenmalig een schriftelijke of telefonische waarschuwing krijgt.

Als u een tweede keer een afspraak mist, krijgt u een rekening thuis gestuurd, die niet door uw zorgverzekering wordt vergoed.

Het No-Showtarief is:

€20,- voor een enkel consult en €40,- voor een dubbel consult*.

Dit geldt voor afspraken bij al onze medewerkers. Voor afspraken bij de praktijkondersteuners (POH- somatiek en POH-GGZ) rekenen we standaard een dubbel consult.

Als u een verstuurde rekening niet heeft betaald vόόr de volgende afspraak, moet u bij een volgend bezoek aan de praktijk het bedrag contant aan de balie betalen.

———————————————————————————————————————————-

Wist u dat MCOB een digitale nieuwsbrief naar de patiënten stuurt?

Wilt op de hoogte blijven van belangrijke zaken in uw huisartsenpraktijk, geef uw emailadres door via MCOB@ezorg.nl of geef het emailadres door aan de balie.

———————————————————————————————————————————–

Wijziging gegevens:

Zijn er aanpassingen in uw naam, heeft u een nieuw telefoonnummer, emailadres of bent u verhuisd?

Geef het door aan de balie of stuur een mail met de wijziging onder vermelding van wijziging gegevens naar mcob@ezorg.nl

U kunt ook de wijzigingen doorgeven door het invullen van het formulier Wijziging doorgeven

—————————————————————————–

————————————————————

Wist u dat?

U via de  Mijn huisarts online app naast een afspraak voor uw huisarts of praktijkondersteuner ook een afspraak voor de assistente in plannen .

Denk hierbij aan:

  • Bloeddrukcontrole
  • Injectie
  • Glucose vingerprik
  • Hechtingen verwijderen
  • Oren uitspuiten: 
  • Wratten behandelen

Meer informatie hierover vind u op de pagina “ons zorgaanbod”

 

Nieuws van uw huisarts:

Wellicht hebt u al gemerkt dat er  de laatste tijd veel veranderd is in onze praktijk.  Dit willen wij graag toelichten.

Door de toenemende drukte zijn we genoodzaakt onze werkzaamheden beter te organiseren om de zorg voor u zo goed mogelijk uit te voeren

Dit heeft geleid tot een aantal veranderingen die voor u van belang zijn om te weten:

Uw eigen huisarts:

U bent ingeschreven bij 1 huisarts, dr Alberink, dr Peeraer of dr de Jonge.

Het is goed om te weten dat deze huisarts echter niet meer alleen werkt, maar samenwerkt met een vaste collega huisarts. U kunt dit duo zien als “uw eigen huisartsduo” .  In de meeste gevallen is er dus iemand aanwezig is die op de hoogte is van uw situatie.

Voor de volledigheid de samenwerkende huisartsen op een rijtje:

Dr. Alberink en dr. de Bont

Dr. Peeraer en dr. Jansen

Dr. de Jonge en dr. Doornbos

De bereikbaarheid van de praktijk:

Er zijn verschillende manieren om de praktijk te bereiken:

*U kunt  de doktersassistente bellen: Als u belt zullen onze doktersassistentes  vragen naar uw klachten. Zo kunnen zij beter inschatten welke hulp voor u het beste is.  Zij zijn hier namelijk speciaal voor opgeleid en gekwalificeerd. Zo kunnen zij u zelf een advies geven of een afspraak op het  spreekuur of een telefonische afspraak geven, afhankelijk van uw klacht of wens

*U kunt zelf uw afspraak online maken, indien u bent aangemeld voor uw patientenportaal

*U kunt via een e-consult een vraag stellen of foto sturen waar mogelijk, middels uw eigen patientenportaal. U krijgt dan binnen enkele dagen antwoord van uw huisarts of assistente

 

We hopen zo dat het voor u makkelijker wordt en dat wij de juiste zorg kunnen bieden.

 

Vriendelijke groet,

Uw huisarts

 

 

Grote zorgen om duizenden Nederlanders zonder eigen huisarts

Publicatiedatum: 07-07-2025

Duizenden mensen in Nederland hebben geen eigen huisarts. Dat leidt tot onbehandelde klachten, veel stress en extra druk op huisartsenposten en de spoedeisende hulp. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) maakt zich ernstig zorgen en roept op tot directe actie. Zorgverzekeraars, gemeenten, patiëntenorganisaties en huisartsen moeten samen op zoek naar regionale oplossingen. Dit meldt de IGJ. ...

Lees verder over 'Grote zorgen om duizenden Nederlanders zonder eigen huisarts' op Nationale zorggids

Stichting vraagt voor meer aandacht voor trombose tijdens lange vliegreizen

Publicatiedatum: 07-07-2025

Wist je dat er een verhoogd risico is op trombose als je langer dan vier uur stilzit in het vliegtuig? Veel mensen zullen hier niet bewust van zijn en volgens de Trombosestichting ligt hier een rol voor luchtvaartmaatschappijen weggelegd. Zij zouden meer verantwoordelijkheid moeten nemen en reizigers informeren over het risico op een trombosebeen of longembolie ...

Lees verder over 'Stichting vraagt voor meer aandacht voor trombose tijdens lange vliegreizen' op Nationale zorggids

Voedingscentrum waarschuwt: onderschat de gevolgen van afslankmedicatie niet

Publicatiedatum: 04-07-2025

Het Voedingscentrum waarschuwt mensen die willen afvallen niet te licht te denken over het gebruik van afslankmedicatie als Ozempic. “Eetlustremmers zijn ongeschikt als brede oplossing tegen overgewicht. Ze kunnen de gezonde verhouding van mensen met eten en koken verstoren.”, stelt directeur Petra Verhoef van het onafhankelijke expertisecentrum in dagblad Trouw.

Lees verder over 'Voedingscentrum waarschuwt: onderschat de gevolgen van afslankmedicatie niet' op Gezondheidsnet

Verhoogt alcohol je cholesterol?

Publicatiedatum: 03-07-2025

Het drinken van alcohol is slecht voor je gezondheid: het verhoogt je bloeddruk en je risico op verschillende soorten (ernstige) ziektes, zoals kanker. Maar wat doet alcohol eigenlijk met je cholesterol? Voedingsexpert Pascalle Stijger geeft antwoord!

Lees verder over 'Verhoogt alcohol je cholesterol?' op Gezondheidsnet

Bijna iedereen heeft te veel PFAS in z’n bloed. Hoe erg is dat?

Publicatiedatum: 03-07-2025

Alle mensen in Nederland hebben PFAS in hun bloed, blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Bovendien heeft bijna iedereen er te veel van en overschrijden de hoeveelheden de zogenoemde geneeskundige grenswaarde. Boven die grenswaarde zijn effecten op het immuunsysteem niet uit te sluiten. Hoe gevaarlijk is die PFAS in ons bloed? ...

Lees verder over 'Bijna iedereen heeft te veel PFAS in z’n bloed. Hoe erg is dat?' op Gezondheidsnet

Zwanger en zzp’er? Vijf praktische tips

Publicatiedatum: 01-07-2025

Er is een kindje onderweg, gefeliciteerd! Als aanstaande ouders komt er van alles op je af wanneer je (voor het eerst) zwanger bent. Van het bedenken van een passende naam tot het inrichten van de babykamer. De to do-lijst is lang. Ben je mama in spé én zzp’er? Dan zijn er een aantal dingen die zeker ...

Lees verder over 'Zwanger en zzp’er? Vijf praktische tips' op Gezondnu

Drugscriminelen verplaatsen zich naar de zorg: ‘Zorg is héél interessant verdienmodel’

Publicatiedatum: 30-06-2025

Criminelen verdienen grof geld aan de zorg. Via malafide zorgbureaus, vervalste diploma’s en valse declaraties verdwijnt jaarlijks mogelijk miljarden aan zorggeld. Kwetsbare patiënten betalen de prijs, met schrijnende situaties als gevolg. Dit meldt de Stentor.

Lees verder over 'Drugscriminelen verplaatsen zich naar de zorg: ‘Zorg is héél interessant verdienmodel’' op Nationale zorggids

4 op de 10 Nederlanders denkt dat zonnebrandcrème huidkanker veroorzaakt

Publicatiedatum: 19-06-2025

De zomer begint op zaterdag 21 juni, en dat merken we al aan de hoge zonkracht en de tropische temperaturen die in aantocht zijn. Smeer je je niet in met zonnebrandcrème, dan kan je huid binnen tien tot vijftien minuten verbranden. Insmeren dus. Toch zijn er grote zorgen bij gezondheidsexperts, omdat 45 procent van de Nederlanders ...

Lees verder over '4 op de 10 Nederlanders denkt dat zonnebrandcrème huidkanker veroorzaakt' op Gezondheidsnet

Honderden ongediplomeerde zorgverleners werkten jarenlang in de zorg

Publicatiedatum: 19-06-2025

Drie bemiddelingsbureaus hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat honderden zorgverleners jarenlang zonder diploma of Verklaring Omrent Gedrag (VOG) aan de slag konden als zzp’er in de zorg. Ze werkten bij tien grote zorgorganisaties, maar die controleerden de papieren van hun zzp’ers echter niet. Dit werd overgelaten aan de bemiddelingsbureaus. Zodoende zijn onbevoegde en onbekwame ...

Lees verder over 'Honderden ongediplomeerde zorgverleners werkten jarenlang in de zorg' op Nationale zorggids